KS: 798.535 KM utrošeno za sanaciju krovova i fasada

Bez autora
Aug 29 2012

Sredstvima Ministarstva stambene politike u iznosu od 798.535 KM u Kantonu Sarajevo u ovoj godini sanirano je 14 krovova te obnovljene tri fasade na zgradama, čime je okončana realizacija projekta sanacije zajedničkih dijelova objekata kolektivnog stanovanja za ovu godinu. Od navedenih sredstava za rekonstrukciju krovova je utrošeno 648.837 KM, a za rekonstrukciju fasada 149.698 KM. Obnovljene su fasade na zgradi u ulici Gajev trg broj 1 u općini Stari Grad, potom na zgradi u ulici Vogošćanskih odreda broj 9 u Vogošći, te na objektu kolektivnog stanovanja s četiri etaže na adresi Hadželi broj 38, 42 i 44 u općini Hadžići. Krovovi su sanirani na zgradama u ulicama Mula Mustafe Bašeskije broj 60 i Isovića sokak broj 27 u općini Stari Grad, na adresama Maršala Tita broj 27 i Bjelave 24 u općini Centar, te u ulici Grbavička broj 8A u općini Novo Sarajevo. Također su u općini Novi Grad popravljeni krovovi u ulicama Franje Kluza 29 i Sulejmana ef. Musića na brojevima 6, 7, 8 i 9.

KS: 798.535 KM utrošeno za sanaciju krovova i fasadaSredstvima Ministarstva stambene politike u iznosu od 798.535 KM u Kantonu Sarajevo u ovoj godini sanirano je 14 krovova te obnovljene tri fasade na zgradama, čime je okončana realizacija projekta sanacije zajedničkih dijelova objekata kolektivnog stanovanja za ovu godinu.

Kako je precizirala ministrica stambene politike KS Mersiha Slipičević, od navedenih sredstava za rekonstrukciju krovova je utrošeno 648.837 KM, a za rekonstrukciju fasada 149.698 KM, saopćeno je iz Press službe KS.

Obnovljene su fasade na zgradi u ulici Gajev trg broj 1 u općini Stari Grad, potom na zgradi u ulici Vogošćanskih odreda broj 9 u Vogošći, te na objektu kolektivnog stanovanja s četiri etaže na adresi Hadželi broj 38, 42 i 44 u općini Hadžići.

Krovovi su sanirani na zgradama u ulicama Mula Mustafe Bašeskije broj 60 i Isovića sokak broj 27 u općini Stari Grad, na adresama Maršala Tita broj 27 i Bjelave 24 u općini Centar, te u ulici Grbavička broj 8A u općini Novo Sarajevo. Također su u općini Novi Grad popravljeni krovovi u ulicama Franje Kluza 29 i Sulejmana ef. Musića na brojevima 6, 7, 8 i 9.

Na području općine Ilidža izvedeni su radovi na krovu u ulici Put Famosa 11-12., a u općini Vogošća na zgradama u ulicama Vogošćanskih odreda broj 1 i Merzuka Feriza broj 3.

I u Općini Ilijaš novi krovovi se mogu vidjeti na zgradama u ulicama Moševačka 34 i Srednje broj 4, kao i na području općine Hadžići u ulicama Žunovačka broj 38-40. i Igmanska 9.

"Svjesni smo da sredstva izdvojena u 2012. godini za realizaciju ovog značajnog projekta nisu dovoljna da pokriju troškove sanacije svih objekata za koje smo dobili zahtjeve. U narednoj budžetskoj godini nastojat ćemo osigurati više sredstava za ove namjene, kako bismo udovoljili opravdanim zahtjevima naših građana", kazala je ministrica Slipičević.

Pojasnila je da će se radovi na sanaciji zgrada u narednoj godini obavljati u fazama i na osnovu prioritetnih listi objekata koji su najugroženiji, dostavljenih od općina.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik